För ett år sedan blev Ove “Bitterove” Nilsson tvåa på ToT i det starkaste startfältet som en svensk cykeltävling kunde hosta upp under 2013. Oves åkstyrka och kvaliteter som lojal hjälpryttare har aldrig ifrågasatts, men att det fanns så mycket kapacitet för backspurter trodde vi i WRO inte. Ove hade bla annat namn som Reidar Borgersen (nyligen trea i Chrono de Nations i Frankrike) bakom sig under fjolårets upplaga.
I år släpptes även “Stora bildboken om Bitterove” som trots att den endast trycktes i ett exemplar har haft oräkneligt många glada läsare.
Här är Oves reflektioner angående morgondagen:

Hur står det till med formen?
Haha! Nej den är inte bra! Jag har inte tränat så mycket på sistone trots att jag har varit på Mallorca. Hellre brun än bra!

Ove är alltid stilig och brun. Men om han hellre är brun än bra får stå för honom själv!

Nu när de som ifjol delade pallen med dig av olika anledningar inte har kunnat komma till start står du kanske som den största favoriten till segern i 2014 års upplaga. Vad tänker du om det?
Jag tror absolut att det finns cyklister på start som vi får räkna till större favoriter än mig. Men jag kanske tillhör någon av favoriterna och jag vill gärna vara med att köra om segern.

Många anser dig som en bitter typ. Vill du ens starta eller faller du för grupptrycket?
Även om inte du/ni tror det så tycker jag faktiskt att ToT är kul! Jag tycker om att snacka lite med allt folk mellan bergsprisen. Men det är ju just det, det är ju ganska hårt så man orkar kanske inte snacka så mycket…